/
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen (FAQ)

icon Ik zoek werk

Kan ik een vast contract krijgen?

Wij streven ernaar dat iedereen zo lang mogelijk bij een opdrachtgever aan het werk kan, met de mogelijkheid tot overname en een vast contract. Natuurlijk is dit afhankelijk van je eigen inzet.

Kan ik zonder diploma aan de slag voor Dujob?

Dat kan zeker, je hebt namelijk niet voor elke functie een diploma nodig. Wij vinden ervaring ook erg belangrijk en kijken graag naar wat jij kunt. Daarnaast helpen we je bijvoorbeeld met het opstellen van een cv.

Heeft Dujob ook leerwerkplekken (BBL)?

Wil je werken en leren tegelijk? Dat behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wij helpen je graag hierbij!

Heeft Dujob ook werk voor zzp’ers of in de detachering?

Voor zowel detachering als zzp ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden verschillende zzp opdrachten, maar kunnen jou ook de zekerheid van een contract bieden via detachering. Dan kom je in dienst bij Dujob. Wil je de stap wagen als zzp’er, maar weet je niet hoe? Ook dan helpen we je graag!

Ik zoek per direct werk. Kan Dujob mij hierbij helpen?

Wij hebben diverse functies bij verschillende soorten bedrijven. Ook als je per direct op zoek bent naar een nieuwe baan, kun je via Dujob snel aan de slag.

Ik zoek tijdelijk werk. Kan dat bij Dujob?

Wij bieden zowel tijdelijk werk als werk voor de langere termijn.

Ik zoek avond werk en/of nachtwerk. Kan dat bij Dujob?

Jazeker! Wij hebben een aantal klanten in de productie en logistiek waar avond- en nachtdiensten worden gedraaid.

icon Ik werk al voor Dujob

Kan ik mijn loonstroken en gewerkte uren bekijken?

Wij werken met een digitaal urensysteem waar je jouw gewerkte uren kunt invullen en je jouw loonstroken kunt bekijken.

Wat als ik de functie of het bedrijf niet meer leuk vind?

Wij vinden het heel belangrijk dat wij goed contact hebben en dat jij je vertrouwd voelt bij ons. Als jij je functie of het bedrijf waar je werkt niet meer leuk vindt, gaan wij graag met je in gesprek en zoeken wij samen met jou naar een passende oplossing.

Welk legitimatiebewijs heeft Dujob van mij nodig als ik wil werken?

Om aan het werk te kunnen hebben wij een geldig legitimatiebewijs nodig. Dit is een geldig paspoort of een ID kaart. Hiermee kunnen we namelijk jouw arbeidscontract maken. Voor de arbeidscontracten voor EU-medewerkers hebben wij ook een BSN-nummer nodig. Dit staat op het bewijs van inschrijving in de gemeente, maar ook op een uittreksel van het basisregister of een Nederlands rijbewijs.

Krijg ik van Dujob werkkleding en werkschoenen?

Ja, wij faciliteren standaard een trui, T-shirt en werkschoenen. Heb jij andere materialen nodig bij een opdrachtgever, dan gaan we in overleg en kijken we wat er verder nodig is.

icon Opleidingen en ontwikkeling

Kan ik een opleiding volgen via Dujob?

Ja, je kunt bijvoorbeeld je heftruckcertificaat via ons halen.

Kan ik doorgroeien als ik voor Dujob werk?

Dat zou zeker kunnen. Een bedrijf biedt verschillende functies aan, dus als jij je goed inzet en bij ons aangeeft wat je ambities zijn, dan kunnen wij daarover in gesprek jouw werkgever.

Heeft Dujob ook leerwerkplekken (BBL)?

Wil je werken en leren tegelijk? Dat behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wij helpen je graag hierbij!

icon Arbeidsvoorwaarden

Kan ik een vast contract krijgen?

Wij streven ernaar dat iedereen zo lang mogelijk bij een opdrachtgever aan het werk kan, met de mogelijkheid tot overname en een vast contract. Natuurlijk is dit afhankelijk van je eigen inzet.

Wanneer krijg ik mijn salaris uitbetaald?

Je kunt kiezen voor een wekelijkse betaling of een 4-wekelijkse betaling. De naam zegt het eigenlijk al, elke week of elke vier weken een uitbetaling.

Krijg ik ook vakantiegeld?

Ja, bij Dujob krijg je ook vakantiegeld. Je bouwt 8.33% vakantiegeld op over je gewerkte uren, dit wordt in mei uitbetaald.

Hoe zit het met vrije dagen en vakantiedagen als ik voor Dujob werk?

Over je gewerkte uren bouw je vrije dagen en vakantie uren op. Werk je 40 uur per week, dan bouw je ongeveer twee uur per week op aan verlofuren. Werk je minder, dan bouw je naar rato verlofuren op.

Bouw ik pensioen op als ik voor Dujob werk?

Ja, sinds januari 2022 bouw je eerder pensioen op als uitzendkracht dan voorheen. Na acht gewerkte weken start je met het opbouwen van pensioen in de StiPP basisregeling. Na 52 gewerkte weken word je automatisch overgedragen naar de StiPP plusregeling.

Mag een bedrijf mij een contract aanbieden als ik op uitzendbasis bij dat bedrijf werk?

Als flexcollega bij Dujob kun je op contract worden overgenomen bij de werkgever. Wij hebben afspraken met de opdrachtgever gemaakt over overnames, op welke termijn je mag worden overgenomen wordt in overleg bepaald.