/
Een nieuwe baan vind...

Een nieuwe baan vinden: vind jouw droombaan met deze 3 stappen

19 april 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ben je ontevreden over je huidige baan? Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Waar begin je en waar moet je op letten? En bovenal: waar vind je een andere baan? Kom dichter bij je droombaan met het volgen van deze drie stappen.

1. Wat wil of verwacht je van je nieuwe baan?

De zoektocht begint met het bepalen van wat je zoekt. Dit lijkt een makkelijke vraag, maar voordat je hier het antwoord op kunt vinden, is het belangrijk om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Zoals:

  • Waar ben je goed in?
  • Wat vind je leuk om te doen?
  • Wat is je hoogst genoten opleiding?
  • Welke functie past het best bij je?
  • Waar zou je naartoe willen groeien?

2. Waar wil je werken?

Nadat je bepaald hebt waar je naar op zoek bent, volgt de vraag: bij wat voor soort bedrijf wil je werken? Wil je een baan in het bedrijfsleven of bij de overheid en in welke sector wil je werken? De een werkt liever met zijn handen en de ander zit liever achter een bureau. Wat doe jij liever?

De perfecte baan voor jou kan op meerdere manieren ingevuld worden. Zo kun je met een kantoorbaan fulltime op kantoor werken, hybride of volledig thuiswerken. Hierbij is het belangrijk om na te denken over de reistijd. Hoe lang ben je bereid om te reizen naar je nieuwe baan?

3. Waar vind je een nieuwe baan?

Als je de antwoorden op vraag 1 en 2 gevonden hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar vacatures. De meeste mensen vinden een nieuwe baan via hun netwerk. Dit kan offline door familie, vrienden en kennissen, en online via LinkedIn of social media.

Uitzendbureaus zijn ook populair onder werkzoekenden. Via een uitzendbureau kun je vaak tijdelijk aan de slag bij een werkgever. Als je je beste beentje voor zet, kan de tijdelijke aanstelling een vaste baan worden.

Weet je bij welk bedrijf je wilt werken? Dan kun je altijd een open sollicitatie opsturen. Wie weet hebben ze een plekje vrij voor je.

Vacaturesites zoals Indeed en de Nationale vacaturebank staan vol vacatures. Je kunt allerlei filters inschakelen zodat je zoekopdracht specifieker wordt.

Tips voor het vinden van een nieuwe baan

Heb je geen flauw idee wat je wil en wat jouw droombaan is? Er zijn genoeg handige tools om je hierbij te helpen. Denk aan: een persoonlijkheidstest of loopbaanadvies.

Als je weet wat voor soort baan bij jou past kan het handig zijn om een top tien te maken van organisaties waar je voor zou willen werken.

Nu is het tijd om actie te ondernemen! Schrijf een goede cv en druk die solliciteerknop in.

Wij bieden je ook hulp bij het schrijven van een goed cv. Zenuwachtig voor het sollicitatiegesprek? Vind hier hoe je je goed kan voorbereiden en wat de meest gestelde vragen zijn tijdens een sollicitatiegesprek.

Bekijk hier onze vacatures, wie weet zit jouw droombaan ertussen.

Blog vinden nieuwe baan - Dujob

Lees ook: