/
Werken als logistiek...

Werken als logistiek medewerker zat altijd al in Steven zijn hart

01 juli 2024

Al van jongs af aan werkt Steven in de logistiek, eerst als bijbaan tijdens zijn schooltijd en later in vaste dienst. Zelfs met een grote lichamelijke tegenslag vindt hij zijn weg weer terug naar zijn grote passie: de logistiek. Nu werkt hij als logistiek medewerker via Dujob en daar zit hij goed op zijn plek! We gingen met Steven in gesprek.

Tot op heden werkt Steven fulltime in de logistieke wereld. In zijn werk houdt hij zich bezig met inkomende goederen. “Die boek ik allemaal in. Ook help ik mee aan de interne logistiek, zoals verplaatsingen van afdeling naar afdeling, van magazijn naar afdeling of weer van afdeling naar magazijn”, vertelt Steven. Ook de expeditie hoort hierbij, waardoor hij altijd wel bezig is.

Bij zijn vorige werkgever had Steven het goed voor elkaar. Hij had leuke collega’s en vond veel voldoening in zijn dagelijkse werkzaamheden. Toch miste hij iets. Hij merkte dat hij meer wilde groeien en leren. Na een aantal gesprekken kwam hij erachter dat dit bij zijn huidige werkgever niet mogelijk was. “Als je ergens vastzit, is het toch echt tijd om te kijken of je op een andere plek die stap wel kunt maken.” En dat deed hij. Steven plaatste zijn cv online op een vacaturesite en al snel werd hij benaderd door Kasia, consultant bij Dujob, met een interessante functie bij Kuyer Metaal. Hij besloot te solliciteren. “Het type functie en de klik met het bedrijf vind ik erg belangrijk en beide zat bij Kuyer meteen goed!”

“Dit gaat natuurlijk niet in één, twee of drie keer goed, maar juist die uitdaging maakt het werk interessant.”

Inmiddels werkt Steven alweer ruim zes maanden als logistiek medewerker bij Kuyer Metaal via Dujob. De uitdaging die hij zocht, heeft hij gevonden. Het bedrijf implementeert momenteel een nieuw systeem, een proces waar hij met veel enthousiasme aan meewerkt. “Het zijn drie verschillende programma’s die met elkaar moeten samenwerken. Dit gaat natuurlijk niet in één, twee of drie keer goed, maar juist die uitdaging maakt het werk interessant.” Het hele systeem moet nog opgebouwd worden, veel gaat nu nog op de ouderwetse manier. “Als je met een nieuw systeem gaat werken, weet je van tevoren dat er kinderziektes zullen zijn. Dat is geen verrassing. Dus daar hebben we ons wel op ingesteld”, vertelt Steven met een glimlach.

Werken via Dujob

Werken via Dujob bevalt Steven goed. Zijn sollicitatieproces is makkelijk verlopen met behulp van Dujob. “Tijdens mijn sollicitatie werd ik fijn begeleid en kreeg ik tips voor mijn sollicitatiegesprek. Maar ook nu ik werk profiteer ik nog van het prettige contact met Dujob. Zo kan ik altijd terecht voor vragen, bijvoorbeeld over mijn urenverwerking. Ook als er iets misgaat, wordt dat meteen geregeld.” Stevens ervaring met Dujob heeft ervoor gezorgd dat hij zich gewaardeerd en ondersteund voelt, iets wat hij zeer belangrijk vindt.

De overstap naar een nieuwe werkgever was geen gemakkelijke beslissing. Steven had mooie herinneringen en een sterke band met zijn collega’s bij zijn vorige baan. Maar het warme ontvangst bij Kuyer maakte dat hij al snel realiseerde dat hij de goede keuze heeft gemaakt. Hij werkt nu in een fijn team van vier collega’s, waarbij de sfeer informeel en gezellig is. “Het zijn allemaal leuke, gezellige mensen. Je kan met iedereen een praatje maken tussen het werken door. Niet alleen met je eigen collega’s, maar ook als je kijkt naar het management en de eigenaar. Je wordt echt als mens behandeld, dat heb ik niet bij ieder bedrijf waar ik heb gewerkt heb zo heb ervaren.”

Werken in de logistiek

Een paar jaar geleden kreeg Steven te maken met een zware tegenslag. Hij werd twee jaar lang afgekeurd vanwege een auto-immuunziekte. “Wakker worden was al vermoeiend. Thuis liep ik de trap op en moest ik een kwartier bijkomen,” herinnert hij zich. Maar Steven gaf niet op. Via zijn fysiotherapeut begon hij met hardlopen. Stap voor stap werkte hij aan zijn conditie en besloot hij zich zelfs aan te melden voor een marathon, ondanks zijn longaandoening. Van dagen thuiszitten tot een marathon lopen heeft hem veel zelfverzekerdheid opgeleverd. “In eerste instantie zit je thuis met de gedachte dat het klaar is en je niks meer gaat kunnen. Het heeft mij een aantal maanden geduurd tot ik die knop om kon zetten. Ik had nooit verwacht dat ik dit kon,” vertelt hij trots.

“Je bent constant in de weer en staat nooit stil, dat maakt het werk echt leuk.”

Een echte planner is hij niet. Hoe Steven de toekomst voor zich ziet? “Geen idee, ik zie wel wat er op mijn pad komt.” Maar zijn ambitie om door te groeien naar een managementpositie in de logistiek is duidelijk. Hij ziet zichzelf als een behulpzame humoristische teamspeler die graag anderen motiveert.

Als hij anderen een baan moest aanraden, dan is dat natuurlijk logistiek. “Je kunt binnen het vakgebied zoveel leren en groeien. Je bent constant in de weer en staat nooit stil, dat maakt het werk echt leuk.” Zijn passie, doorzettingsvermogen en positieve instelling maken hem een waardevolle kracht in de logistieke sector.

Ook op zoek naar een baan waar je helemaal op je plek zit? Bekijk hier al onze vacatures.

Op zoek naar een logistieke vacature? Deze vind je hier. Jouw baan staat op onze radar!

Logistiek medewerker Steven

Lees ook: