/
Veiligheid en gezond...

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer: wat doen wij?

28 april 2022

Alle werknemers hebben recht op een veilig en gezond werkklimaat. Dat vinden wij bij Dujob. Als uitzendbureau is het niet altijd even makkelijk om dagelijks op de veiligheid toe te zien, omdat het uitzendbureau niet dagelijks op de werkvloer aanwezig is. Hoe wij ervoor zorgen dat jouw veiligheid en gezondheid op de werkvloer gewaarborgd wordt, dat lees je in deze blog!

Als uitzendbureau vinden wij het belangrijk dat jouw veiligheid en gezondheid op de werkvloer gewaarborgd wordt. Voordat een nieuwe flexcollega start bij een opdrachtgever, checken wij de werkplek zorgvuldig.

Jesca de Best, accountmanager bij Dujob, vertelt: “Bij de start van een nieuwe samenwerking bespreken wij altijd de arbo-checklist. Onze consultants gaan in gesprek met de organisatie en bespreken alle regels en risico’s. Tijdens een bedrijfsbezoek checken wij of de werkomstandigheden op de werkvloer goed geregeld zijn, maar ook bij kandidaten ligt een grote verantwoordelijkheid.

Deze regels en risico’s worden ook besproken met onze flexcollega’s, want hun gedrag is net zo belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van middelen en regelmatig onderhoud en keuringen verhogen de veiligheid op de werkvloer.

Als we spreken over een heftruckchauffeur in het magazijn, is het belangrijk dat de chauffeur over een certificaat beschikt. Hebben ze de niet, dan mogen ze geen heftruck besturen. Onze kandidaten kunnen het heftruckcertificaat via Dujob halen. Zelf goed en veilig kunnen rijden is het belangrijkst, maar als de chauffeur niet een veilige omgeving rijdt, kan hij de Max Verstappen onder de heftruckers zijn en nog steeds risico lopen.

Veiligheidsbewustzijn is de eerste stap naar een veilige werkomgeving. Als je je bewust bent van de risico’s en de eventuele gevaren die met je baan gepaard gaan, kun je immers in actie komen. De sleutel tot een veilige werkvloer ligt bij de mens.”

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer - Dujob

Lees ook: