/
Tips voor je eerste ...

Tips voor je eerste werkdag

26 oktober 2023

Je eerste werkdag bij een nieuwe baan kan als een spannend moment worden ervaren. Je hebt het bedrijf al een beetje leren kennen tijdens je sollicitatie, maar toch weet je nog niet hoe je eerste werkdag gaat verlopen. Namen die je niet meteen kunt onthouden, bakken aan nieuwe informatie en een hele nieuwe omgeving. Hoe kom je deze dag goed door? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips voor je eerste werkdag!

TIPS EERSTE WERKDAG:

Tijd voor je eerste werkdag? Met deze tips kom jij je eerste werkdag goed door.

1. WEET DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE VAN TEVOREN

Hoelaat moet je aanwezig zijn, welke kledingvoorschriften gelden er en moet je je eigen lunch meenemen? Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk.

2. STEL JE AAN IEDEREEN VOOR

Je wilt natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten. En hoewel je de meeste namen zult vergeten, is het wel zo netjes om je even aan iedereen voor te stellen. Sla daarom niemand over tijdens je voorstelronde.

3. DURF TE VRAGEN

Wat houden je werkzaamheden precies in, waar is de koffie te vinden, hoelaat zijn je pauzes? Schroom vooral niet om veel vragen te stellen. Zo weet je meteen meer over je werkplek, wat veel geruststelling kan bieden voor de rest van de week.

4. ZONDER JEZELF NIET AF

Haal de meest sociale versie van jezelf naar boven en maak een praatje met je nieuwe collega’s. Tijdens een bakje koffie, aan de lunchtafel of tussen het werken door. Zo leer je je collega’s beter kennen en zij jou ook.

5. SCHRIJF BELANGRIJKE DINGEN OP

Je krijgt op je eerste werkdag een lading aan nieuwe informatie. Schrijf daarom de belangrijkste dingen op, dan weet je die ieder moment terug te vinden.

6. BEREID VOOR WAT JE OVER JEZELF WILT VERTELLEN

Veel collega’s zullen vragen hebben. Waar kom je vandaan of wat heb je hiervoor gedaan? Handig om je antwoorden alvast klaar te hebben staan, zo weet je genoeg over jezelf te vertellen aan jouw nieuwe collega’s.

7. GA OP TIJD NAAR HUIS EN PAK JE RUST

Een eerste werkdag kan enorm vermoeiend zijn. Maak niet meteen overuren en ga lekker op tijd naar huis. Pak in de avond je rust, dan kan je de volgende dag er weer fris tegenaan!

HOE KAN JE EERSTE WERKDAG ERUIT KOMEN TE ZIEN?

Een eerste werkdag staat vaak in het teken van alles leren kennen. Zo geeft iemand je een rondleiding, leer je jouw nieuwe collega’s kennen, kom je meer te weten over het bedrijf en krijg je een inkijk in je werkzaamheden. Meteen zelfstandig hard aan het werk zal hoogstwaarschijnlijk nog niet gebeuren. Wees daarom ook niet bang dat jij op je eerste werkdag meteen de ster van de show moet zijn. Leer eerst alles rustig kennen en kom op gang. Meer dan dat verwachten ze ook niet van je!

Nog niet helemaal zeker van je zaak en wil je nog meer tips? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Was je eerste werkweek toch niet zo geslaagd en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Ook dan kun je bij ons terecht!

Eerste werkdag - Dujob

Lees ook: